Seminarer

Velkommen til eftermiddagsseminarer

I år har vi forskellige spændende seminarer mandag, tirsdag, onsdag & torsdag.
Læs mere om dem herunder – OBS: flere vil blive tilføjet

Seminarer mandag kl. 14:00

OBS: FLYTTET TIL SALEN!

Skam og nåde v. Krista Korsholm Bojesen

Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.

Krista Korsholm Bojesen er psykolog og forfatter til bogen “Skam” (Bibelselskabets forlag, 2018). Krista arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder ud fra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elskede -både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.”

OBS: Holdes i akademiet!

Eneagram I v. Lars Neve

Lars Neve er én af Danmarks førende eneagram eksperter, og lever af at rejse rundt og undervise i hele landet.
Lars er en del af Aarhus Vineyard.

Seminarer tirsdag kl. 14:00

Hvordan finder man troen på Jesus i en kultur, hvor Han er ukendt – danskeres trosopdagelse i dag. V. Anne Mie Skak Johansson

Anne Mie Skak er er præst, tidligere leder af Dansk Oase og Danske Kirkedage, og brænder for hvordan helt almindelige danskere bliver mødt af Jesus. Hun har skrevet et stort forskningsprojekt for at undersøge dette, og for at uddrage læring som vi i kirkerne kan bruge for at forstå hvordan det sker i dag, og hvordan vi bedst kan arbejde med på det Gud gør lige nu.
Dette seminar er for alle som har en drøm om bedre at kunne møde deres nabo, og introducere dem for Jesus, og vandre med dem i den rejse.

At være på kirkeplanter-team v. Mette-Line & Kasper Thorskov

Kirkeplantning er måske det mest effektive værktøj for at se mennesker komme til tro og en by forvandlet. Og helt sikkert den eneste gangbare løsning for at se nye byer og områder forvandlet i Jesu navn.

Men selv ikke de bedste præster kan gøre det selv. Det er en holdsport og teamet er uvurderligt vigtigt for at det lykkes.
Så hvordan ser det ud at være menigt medlem på et kirkeplanterteam og følge efter ledere til en ny by? Hvordan er det at være med til at begynde helt forfra? Kan min gaver overhovedet bruges i sådan en setting?

Vi fulgte for 4 år siden efter Helle og Carsten fra København for at plante Rønne Vineyard sammen med et team. Vi vil fortælle om vores erfaringer og passion for at mennesker må møde Jesus.
Det er en kæmpe velsignelse for vores tro, familie og tjeneste at være med på teamet og få nye venner som også kommer til tro.
Dette seminar er helt uforpligtende og en god måde at få et lille indblik i, hvordan livet i en kirkeplantning kan se ud.

Eneagram II v. Lars Neve

Lars Neve er én af Danmarks førende eneagram eksperter, og lever af at rejse rundt og undervise i hele landet.
Lars er en del af Aarhus Vineyard.

Kirkens rolle i en verden med klimaforandringer

Vær med til en samtale om vores rolle som kirker i en verden med klimaforandringer, og hvad vi praktisk kan gøre for at være en del af løsningen frem for problemet. Simon Hoel, præst i Roskilde Vineyard, vil dele nogle tanker om sit teologiske grundlag for at engagere sig i klima, og Jonatan Haslund-Gjerrild vil give en kort introduktion til Grøn Kirke Netværket. Der vil blive mulighed for at dele erfaringer fra de forskellige kirker, og tale sammen om, hvad vi kan gøre i vores kirker.

Samtalen er både for dig, der allerede er engageret i at arbejde med klima/bæredygtighed, eller som synes, det er interessant at høre mere om.

Seminarer onsdag kl. 14:00

Forældre og tro v. Kathrine Chercka

Info kommer asap

Global kirke: hvorfor og hvordan? V. Maj Jensby

Seminar for alle interesserede i internationalt kirkearbejde – både lokalt og globalt.
Har du et hjerte for internationale i din by og din kirke, eller for global mission udenfor Danmarks grænser? Eller kunne du bare godt tænke dig at høre om hvad Gud har gang i ude i den store verden og om hvordan jeres kirke kan involvere sig i det?
Vi kommer til at undersøge Guds hjerte for verden, får besøg af Kasper Thorskov Hansen som vil fortælle om Mercy Outreach, og vil til sidst sammen bruge tid på at bede for Myanmar.

Krop og Meditation v. Sidsel Due Jensen & Benedikte Justesen

Velkommen til Krop og Meditation på Vineyard Sommercamp!

Vi stræber efter at skabe et frirum midt på ugen, hvor indtryk, oplevelser og samtaler kan blive bearbejdet med hele kroppen.

Seminariet tager udgangspunkt i Rie Frilund Skårhøjs principper fra ”Andagter og meditationer med kroppen”. Gennem en kort andagt, kropsscanning, meditation og blide udstrækninger vil vi sammen takke Gud for, hvor underfuldt skabt, vores krop er – og få kontakt til det, der rører sig i os.

Alle kan være med uanset fysisk form, og vi anbefaler at komme i behageligt tøj og med en træningsmåtte eller et tæppe.

Seminarer torsdag kl. 14:00

Vineyard Lovsang: Hvem er vi?

Lovsang er en vigtig del af vores DNA som Vineyard kirker. I Vineyardbevægelsen har vi en rig arv forbundet med lovsang; vores historie, erfarede værdier, sange, og måden vi lovsynger sammen på. Lovsangen har kendetegn du vil kunne opleve uanset hvilken Vineyard kirke du træder ind i rundt omkring i verden.
Så hvad betyder det for os når vi lovsynger i de danske Vineyard kirkefællesskaber?
Hvilken betydning kan det have for dig i dit eget liv med Gud?

Dette seminar er relevant for alle, der kunne have lyst til at udforske dette sammen med os, uanset hvilket tjenesteområde du er involveret i i din egen kirke, eller om du er involveret i noget som helst.

Kom og vær med!

Undervisere:
Maria Lundbak Hinge – Lovsangspræst København Vineyard & Leder af Vineyard Nordic Worship
Anne-Sofie Munch – Medleder for lovsangsområdet i Aarhus Vineyard

Sted/lokale: kommer senere

Kirkeplantning v. Thomas Lorenzen & Thomas Willer

Samling for alle interesserede i kirkeplantning
Drømmer du om at være med i en kirkeplantning? Måske har du oplevet Gud tale til dig om at være med i en kirkeplantning eller måske endda at gå foran?
Dette er en uforpligtende samling for dig, der vil udforske dit kald og høre mere om, hvordan kirkeplantning i Vineyard Danmark foregår. Vi vil dele historier og tanker med hinanden, og så vil vi give dig en klar idé om, hvordan processen hen mod at plante en kirke er, og hvad dit næste skridt kan være.
Afholdes af: Thomas Lorenzen, Thomas Willer & Flemming Mølhede

Elsk Byen samling v. Anne Aagaard

Samling for alle involveret i sociale projekter!
Er du en del af din kirkes sociale arbejde i byen (f.eks. tjen Aarhus), eller synes du bare, at det er et megaspændende og vigtigt arbejde, så kom med til denne samling!
Det er altid til stor opmuntring at møde andre, der også er med til at tjene deres by – og høre om, hvad der sker hos dem, og hvordan vi kan støtte og spare med hinanden. Der er kaffe og et usandsynligt godt selskab, og så slutter vi af med at bede for hinanden. Kom!

Go top